dežurna služba vodovod 041 697 954, dežurna pogrebna služba 07 3637 219

Tržnica

Sejem

Sejem je v mestnem jedru Metlike organiziran vsak prvi torek v mesecu in vsak prvi torek po 15. dnevu v mesecu, in sicer od 7.00 do 12.00. Če je termin na prazničen dan, sejem odpade. Ponudniki na sejmu nudijo domače pridelke ( hrano, sadike zelenjave in cvetja), oblačila, suho robo, različne drobne izdelke.

Naša naloga pri sejmu je postavljanje in pospravljanje stojnic, čiščenje in pometanje trga ter nadzor.

Informacije za ponudnike:  Stojnico najamete pri delavcu Komunale na licu mesta. Predložiti morate dokument, ki dovoljuje prodajo (status kmeta, trgovca, dopolnilna dejavnost). Stojnico lahko tudi rezervirate.

Kontakt: 031 391 508

Kmečka tržnica 

Vabimo vas na kmečko tržnico na dvorišču poslovnega centra Gala, ki se odvija vsako soboto od 8.00 do 11.00 ure, kjer lahko kupite najbolj kvalitetno hrano pridelano v domačem okolju. Na tržnici  lokalni pridelovalci ponujajo izključno svoje domače pridelke in izdelke, kot so zelenjava, sadje, sir in mlečni izdelki, med, moka, domači suhomesnati proizvodi. Tržnica deluje pod okriljem občine Metlika, ki plačuje najemnino za najem prostorov. Na tržnici nakupujejo ljudje, ki se zavedajo kvalitete in prednosti hrane domačega izvora. Tržnica je postala tudi  družbeno stičišče, saj se tam pogosto izvajajo različne prireditve (nastopi in predstavitve domačih društev, lokalne prireditve povezane z naravo, kmetovanjem in življenjem ljudi na podeželju).

Središče za dostopnost